Ja, varför gör jag denna resa just nu? Jag har varit mer eller mindre överviktigt i hela mitt liv så jag hade ju egentligen kunnat börja när som helst, eller väntat lite till… På senare tid har jag mått allt sämre över mitt utseende och min vikt, jag har mått dåligt när jag sett mig i speglar, helkroppsspeglar och foton har varit mardrömmen, jag har skämts över mitt fett inför vänner och till och med inför min sambo. När jag kände att jag inte längre är bekväm framför honom så fick jag nog. Så här kan jag ju inte ha det! Vikten är ju ändå något jag kan påverka själv. Jag har alltid levt efter devisen att man får bara gnälla till en viss gräns, sen måste man göra något åt det eller hålla käften. Så då gör jag något åt det!

Jag tänkte igenom vad jag har gjort för fel tidigare då jag antingen inte fått önskat resultat alls eller bara inte hållbara resultat. Jag har insett att jag dels inte har varit tillräckligt uthållig, inte tillräckligt tjurig och har jag fått en motgång så har jag gett upp ”för jag kommer ju ändå vara tjock hela livet”. Jag har inte heller fått tillräckligt med stöttning utifrån. Jag skyller absolut inte min vikt på min omgivning men det blir trots allt lättare att vara strikt mot sig själv om ens omgivning vet vad man gör och varför och därmed både kan stötta och peppa.

Därför startade jag denna blogg och min instagramkonto https://www.instagram.com/vickan3.0/ för att kunna få stöttning från min omgivning men även tvinga mig själv till att vara mer strikt. Inte så roligt att misslyckas inför andra. Jag tycker även att det är roligt att kunna dokumentera och följa mina framsteg rent konkret, vilket man gör väldigt tydligt via bilder. Jag hoppas även att både kunna inspirera andra och få inspiration till att förändra sitt liv!

Imorgon börjar min äggfasta!

​Ikväll tar jag det lugnt i soffan med en kopp ingefärs-och citron te! Perfekt för att inte bli sjuk när man ställer om kosten så här pass mycket som jag har gjort.