Jag har fått tillbaka min förkylning. Igår när jag skulle träna så hann jag bara stå på trappmaskinen i 10 min innan jag hostade för fullt och kände att halsen sved. Då fanns det inte så mycket annat att göra än att avsluta träningen. Så nu ska jag vila idag, imorgon och eventuellt även lördag beroende på hur jag känner mig. Vill verkliga bli frisk och få träna, men det är ingen idé att börja träna för tidigt.

En fördel med att jag har träningsförbud är att jag har mer tid över för matlagning och kan jobba fram nya, goda recept! Idag var jag sugen på något lite mer kryddstarkt så det blev hemmagjord kycklingkebab! Jag älskar kebab, av alla sorter, men tyvärr är ju den från pizzerian på hörnet inte alltid den nyttigaste. Därför brukar jag ofta göra egen kebab, både kycklingkebab, köttfärskebab och som idag – kebabrulle!

Jag gjorde min kycklingkebab på innerfilé och åt den med hemmagjord röd hummus, en örtig vitlökssås, en syrlig vitkålssallad, grönsallad och tomat. Allt rullades in i libabröd, så himla gott! Och väldigt mycket lägre kaloriinnehåll än i köpesvarianten. Helt enkelt en väldigt god, näringsrik men kalorisnål kebabrulle!

Recept på örtig vitlökssås
1 dl lättkvarg
1 msk milda mini (4 %)
1 tsk salladskrydda
0,5 tsk salt
2 vitlöksklyftor

Pressa vitlöken och rör ihop alla ingredienser. Låt stå kallt minst 30 min innan servering (så börja med denna sås).

Recept på röd hummus
1 förpackning kikärtor
1/4 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 hel tomat
1-2 tsk harissa (chilipasta)
1 tsk spiskummin
1 tsk salt

Häll bort spadet från kikärtorna och häll ner dem i en matberedare. Tillsätt lök, vitlök, tomat och alla kryddor och kör tills det blivit en slät röra.

Recept på hemmagjord kycklingkebab
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
700 g kycklinginnerfilé i små bitar
3 tsk paprikapulver
3 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 tsk svartpeppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
2 tsk oregano
1,5 tsk salt
1/2 pressad citron

Stek löken mjuk i pyttelite olja, pressa i vitlöken. Häll i alla kryddor och rör om. Tillsätt kycklingen och stek ca 15 minuter. När kycklingen är färdig, pressa över saften av en halv citron och rör om. Detta recept blir ganska kryddstarkt, så om du föredrar mild mat kan du minska mängden chili och cayennepeppar.

Bred hummusen på libabrödet, lägg på sallad, kycklingen, tomat och toppa med vitlökssåsen. Supergott, och mycket hälsosammare än den kebab man köper!