Nu sitter jag och sippar på min frukostjuice, dag 2 på denna juice detox, eller juice cleanse som det också kan kallas. Kärt barn har många namn? Jag måste säga att jag känner mig precis som vanligt, varken piggare eller tröttare än jag brukar. Möjligtvis lite piggare, men skulle tro att det beror mer på min ledighet än pga min kost. Det är dock alldeles perfekt att kunna köra en juice detox när man har en lugnare period i livet så att kroppen verkligen får återhämta sig, man behöver inte stressa och man har tid att pyssla med alla juice. Jag upplever det helt perfekt att kunna ta en hälsovecka efter alla helger då jag ätit allt för mycket fett, för mycket socker, för mycket sötningsmedel, för mycket mat, för mycket koffein och för mycket alkohol (trots att jag bara druckit 2 gånger så känner jag verkligen hur dåligt det är för kroppen, alkohol är så långt ifrån hälsosamt men ibland är det väldigt gott med vin till maten eller ett glas bubbel). Det är så skönt att nu endast endast dricka vatten, citronvatten, koffeinfritt te och massa goda juicer och smoothies, ladda kroppen med vitaminer och antioxidanter, städa ur magen och tarmar och så ge levern och njurarna en rejäl skjuts i utrensningsprocessen. Helt klart en optimal nystart för 2018!

Igår var jag på gymmet. det blev först 5k löpning på 28:15 min. Jag är nöjd med den tiden, den visar att min kropp orkar prestera som vanligt trots en dag med juice detox. Därefter blev det några magövningar och sen stretching. Jag tror att det blir lite träning idag också, så skönt att passa på när man är ledig och har massa tid. Det blir spännande att se hur min kropp orkar och reagerar idag!

​Bild efter gårdagens löpning!