Många har föreslagit att jag ska följa den ena dieten efter den andra. Att jag ska använda mig av en personlig tränare. Att jag ska köpa ett kostschema. Och så vidare i all oändlighet! Det är även flertalet personliga tränare som hört av sig och velat sälja kostscheman. Jag har alltid tackat nej.

De allra flesta som ger mig kostråd har aldrig träffat mig, inte ens pratat med mig. De har sett små ögonblick av mitt liv här och på Instagram och tror sen att de har världens bästa lösning på alla mina problem, som inte ens alltid är ett problem utan det var deras tolkning… Jag tycker faktiskt att det blir rätt komiskt när helt okända människor utan kostutbildning ger mig tips, dom vet ju inte ens min utgångspunkt! Men samtidigt är det en otroligt härlig känsla att helt okända människor bryr sig och faktiskt tar sig tiden att ge mig råd. Sen om jag följer dom är ju en annan sak, men det är kul med engagemang och diskussioner!

Jag undviker att gå på dieter likt lchf eller 5:2, jag undviker att använda mig av kostscheman och jag vill inte ansluta mig till några ”kost- och bantningsklubbar” likt Viktväktarna eller Herbalife.

Det är av främst av två anledningar;

1. Jag vill känna att jag klarade att gå ner i vikt själv, på mitt sätt. Det är viktigt för mig och för min självkänsla att gå ner i vikt på egen hand, utan coacher, utan operation, utan scheman och utan någon som säger åt mig hur och vad jag ska göra. Jag vill, och kommer, klara av detta själv. På mitt sätt. Mitt sätt är dessutom gratis, varför betala för något jag gör lika bra själv?

2. Jag vill ha en hållbar förändring, och då måste jag hitta långvariga lösningar och klara av att vara självständig. Jag tänker bli smal och hälsosam, en gång för alla. När jag nått min målvikt kommer jag aldrig mer bli överviktig utan även om jag pendlar har jag aldrig tänkt gå över normalvikt. Jag bet ännu inte vilken vikt jag kommer trivas i, men jag kan garantera att det inte är i övervikt. Jag tror inte på att man kan, eller bör, levs efter en diet hela livet. Jag tror inte att det är nyttig att utesluta vissa livsmedel som tex potatis och havregryn. Jag tror inte på att ha måltidsbars och shakes som en del av ens liv. Att ersätta någon måltid pga tidsbrist eller dålig matlust är en helt annan sak än att tänka ”nu ska jag dricka shakes tills jag blir smal”. Ja men sen då? Ska man bli tjock sen igen? Jag vill också leva fritt, utan förbud. Det kan jag inte göra om jag lever efter en diet.

15 kg lättare helt på egen hand! 17 kg kvar, även de på egen hand

Men missförstå mig inte! Jag älskar att få kommentarer, både positiva och negativa, råd och tips, och diskuterar gärna kring viktnedgång och olika metoder. Men jag gör på mitt eget vis.