Pasta är ett av de livsmedel som jag äter väldigt sällan. Jag väljer mina pastatillfällen till då jag antingen vill lyxa och göra något extra gott eller om man sambo har lagat mat, och då orkar jag helt enkelt inte bry mig utan tar bara väldigt lite. I många fall äter man pasta till maten bara sv gammal vana och för att det går otroligt snabbt att fixa, vilket uppskattas alla vardagar.

Så istället för pasta har jag två huvudsakliga råvaror jag ofta äter istället – morötter och vitkål! Det är nyttigt, kalorisnålt, billigt och supergott! Antingen river jag moroten eller så gör jag bredare strimlor med potatisskalaren, passar riktigt bra till allt tomatbaserat! Vitkålen äter jag antingen strimlar och rå, eller så steker jag det ned salt och peppar! Så mycket godare än jag trodde innan jag smakade. Dessa alternativ gör att jag sparar in många kalorier men blir fortfarande mätt och nöjd, och det går ofta snabbare än att koka pasta!

Korvgryta med svamp, lök och morötter, krossade tomat och lätt créme fraiche, toppat med massor av färsk oregano! Detta åt jag med stekt vitkål.