Jag har funderat över om jag ska ändra min kost nu under 2018. Jag mår väldigt bra när jag håller nere på kolhydrater från bröd, pasta och ris och istället äter mycket grönsaker, frukt och rotsaker. Det gör även att jag lättare håller nere kalorierna och går ner i vikt. Nu under jul- och nyårshelgerna har jag ätit otroligt mycket som jag inte äter i vanliga fall, just för att jag älskar julmat, julgodis, glögg, champagne till nyår, vin, potatisgratäng till köttet och så vidare. Det är ett val jag gjort helt enkelt för att 1) jag tycker det är gott, 2) det är värt det, 3) jag vill känna att jag lever som vanligt och inte tänker ”bantning” och 4) jag har inga matförbud utan äter allt, men inte alltid. Dock känner jag nu att min kropp inte mår bra av det. Mycket fett, socker, tung mat och liknande har jag gjort att jag känner mig tung. Därför ska jag göra en utrensande detox för att få ny ork, få bort alla slaggprodukter från kroppen och få en ny, fräsch start på det nya året!

Från imorgon, 2 januari, kommer jag att köra en detox. Raw vegan juice detox.

Fördelar med juice-detox

Detoxdieter är designade för att eliminera gifter från kroppen och för att främja hälsa.

En detox funkar även som en kickstart för att påbörja ett nytt och hälsosamt leverne.

Målet med en detox är att bli av med transfetter, onaturliga tillsatser, socker, rester av bekämpningsmedel, färgämnen och konserveringsmedel.

Många som känner sig piggare, mer energiska och allmänt fräschare efter en detox.

Många upplever även att en detox har positiva effekter på sömnen och humöret samtidigt som huden blir renare och slätare.

Magen fungerar ofta bättre och att problem med magont, gaser och svullen mage blir mindre.

Många upplever även att man känner sig piggare i huvudet, med klarare tankar och bättre minne, samtidigt som det generella välmåendet ökar.

Då jag kommer köra raw vegan juice innebär det att jag inte kommer äta någon fast föda, inget animaliskt, inget som är upphettat utan allt är växtbaserat och helt rått. Jag kommer dricka både juicer och smoothies, färdiga som hemmagjorda. Jag kommer undvika koffein (kommer bli jobbigt!), alla animaliska produkter, allt som innehåller tillsatser och allt som inte går att köra i en blender. Dvs jag kommer äta alla bär, frukter, grönsaker och frön som går att mixa till juice eller smoothie.

Syftet är inte främst att gå ner i vikt, utan att få en nystart och rensa ut allt skräp jag har ätit senaste två veckorna.