För att lyckas med denna viktresa har jag behövt lära mig att tänka på ett nytt sätt. Dels behövde jag analysera vad jag har gjort för fel tidigare och dels behövde jag hitta nya sätt att tänka för att jag ska lyckas.

Jag räknade kalorier bara ibland, men aldrig dom dagar jag åt riktigt dåligt -> Nu räknar jag ALLA kalorier för jag vill helt enkelt ha full koll på vad jag stoppar i mig så att jag kan kontrollera min viktnedgång.

Jag satte upp regler för mig själv som inte var hållbara i längden, vilket resulterade i att jag fuskade ofta -> Jag har nu gjort en livsstilsförändring där jag har försökt att ändra allt. Jag har inga reglar, förutom kalorimängd, utan äter det jag tycker är gott men i lagom mängd. Detta kan verka motsägelsefullt då jag just nu kör en rätt hård diet, äggfasta, men jag ser det som en perfekt kickstart för att sluta tänka på god (onyttig) mat konstant, alltid ha fokus på vad jag kan äta sen, äta på tok för stora portioner och alltid vara ständigt sugen på något gott. Äggfastan får mig att äta mindre portioner och fokusera på annat än mat, det tar bort mitt sötsug och dessutom speedar det upp min förbränning så jag kommer tappa många kilon på kort tid. Jag kommer tappa både fett, vilket är mitt huvudmål, men även vätska. Det har gjort att jag redan efter 1,5 dagar med äggfasta känner mig mindre svullen och plufsig och mitt socker- och snackssug är som bortblåst! Jag är inte längre besatt av mat och hetsäter inte.

Jag rörde mig väldigt sällan ->Jag går en powerwalk varje morgon de dagar jag är ledig och går ofta ut även en sväng på kvällarna, tex varje kväll då jag har jobbat går jag ut för att jag vill röra på mig varje dag. Det är en nyttig rutin jag vill ha med mig hela livet.

Jag undvek att väga mig eftersom det gav mig ångest -> Nu väger jag mig varje morgon för att ha koll på min kropp. Jag vill veta direkt jag går ner i vikt för det talar om för mig att jag gör rätt samtidigt som det motiverar mig att fortsätta. Jag vill också veta direkt jag går upp i vikt så att jag kan göra något åt det.

Jag skämdes över min kropp och gjorde allt för att dölja hur stor jag var. Jag hade ångest över helkroppsspeglar, helkroppsfoton, att sitta inför folk så att valkarna syntes, jag gömde både min kropp och min vikt, ja listan kan göras lång! När jag skämdes inför min sambo så fick det vara nog -> Jag bestämde mig för att sluta skämmas och vara öppen med min vikt, min kropp och min kamp för att bli normalviktig. Jag skaffade ett instagramkonto enbart för min viktresa och började även blogga om det, jag berättade om min vikt för min sambo, min plan för viktminskning och gick med i flera vikt-grupper på Facebook. Det om något gav mig ångest! Men nu har jag vant mig och tycker det är så otroligt skönt att inte vara ensam i denna resa. Att folk följer mig, stöttar och peppar är mer än guld värt för min motivation! Vi kommer klara detta tillsammans <3

Imorse var det fantastiskt väder på min powerwalk. Svettigt värre! Jag upplever att jag får en helt annan energi om jag startar dagen med att röra på mig.