Jag har beslutat mig för att avbryta min juice detox – helt enkelt för att jag inte mår bra av den! Jag har dock inte legat lågt i kalorier, jag har inte ens legat på kaloriunderskott, så kroppen har fått i sig tillräckligt med energi. Jag tror dock att det beror på vad energin kommer ifrån. Att i stort sett bara få i sig snabba kolhydrater (från frukt och bär) ger lätt ett svajigt blodsocker. Det kan ha orsakat min yrsel, men jag vet inte. Jag tror även min kropp reagerade på att proteinintaget blir så pass lågt. Jag vill dock inte riskera må dåligt, så då väljer jag att avbryta min juice detox, på grund av nedanstående anledningar;

– Igår kände jag mig yr, vilket gjorde att jag tog det säkra före det osäkra och åt mat innan jag visste vad yrseln beror av. Det kunde ha varit ett vanligt blodtrycksfall, vilket jag ofta får när jag har mens, men jag ville inte chansa. Bättre äta än att må dåligt, och bättre äta en gång för mycket än en gång för lite när hälsan ev sätts på spel.

– Jag fick hoppa över träningen pga min detox, eller åtminstone pga min yrsel. Det är inget jag vill göra. Jag älskar att träna, och jag älskar att träna hårt. Jag vill inte hoppa över träningen, ingen detox får göras på bekostnad av gymtid.

– Trots att jag inte legat på något stort kaloriunderskott så visade min kropp att den inte uppskattar detta. Levern och njurarna får minsann klara av reningen på egen hand, vilket dom gör alldeles utmärkt!

Resterande tid av veckan tänker jag dock äta så rent och hälsosamt jag bara kan, dvs undvika socker, sötningsmedel, tillsatser, halvfabrikat och liknande. Det får duga som detox. Clean eating är så som man egentligen alltid borde äta, men det är inte det lättaste. Man har inte alltid tid att laga mat från grunden. Man har inte alltid lust att skippa socker och sötningsmedel. Man vill ibland äta korv. Ja men då gör man det, ingen fara på taket. Men, den typen av mat är inte alltid så värst hälsosam. Därför vill jag äta rå ren och bra mat jag kan, för att kompensera allt dåligt (men underbart gott) jag åt under jul, nyår och däremellan. Det skapar en balans, ger min kropp ny energi och då kommer jag även ha ork att köra hårt på gymmet!

Jag kommer fortsätta dricka juicer och smoothies, men inte äta vegansk och raw varje måltid. Jag kommer blanda upp med rena, animaliska produkter såsom tex naturell kvarg, ägg och kyckling. Jag kommer äta grova grönsaker, bönor och linser. Men även frukt. Fylla på mina vitamin- och energinivåer, och köra hårt på gymmet! Det känns som att min kropp kommer ha mer ut av det!

​Frukostsmoothie på bärmix, naturell kvarg och fiberhavregryn