För att hinna träna så mycket som jag vill göra måste jag vara tydligen med prioriteringar, både mot mig själv och mot min sambo. Eftersom att jag jobbar heltid och har ca 2,5 timmars pendlingstid dagligen så måste jag prioritera min tid dom få timmar jag är hemma (och vaken). Ska jag träna så kan jag antingen träna direkt efter jobbet, vilket resulterat i en sen middag. Andra alternativet är först middag och sen träna, men då måste jag avvakta en timme för att inte få håll. Under den timmen har jag lätt för att komma in i mina gamla vanor att sitta i soffan hela kvällen. Då är det viktigt för mig att verkligen prioritera vad jag gör med min tid och fundera på vad som är viktigt för mig!

Vad ska jag välja att prioritera att göra idag för att komma närmare mitt mål?

Vad är mest värt min tid?

Många som genomför en viktresa eller är aktiva inom hälsa och fitness på sociala medier går promenad på morgon, gymmar på dagen och rör på sig eventuellt en gång till på kvällen. Hur har dessa människor tid? Arbetslösa? Jobbar natt? Ungefär så lägger jag upp mina helgdagar.

Att få tiden att räcka till till heltidsjobb och träning är en sak, men att sen få tid över för övriga intressen och ett socialt liv är oerhört svårt. Just nu känns det som att mitt liv består av endast jobb och träning men det gör ingenting, åtminstone inte under den här perioden. Just nu är det viktigaste för mig att jag lyckas hålla igång träning, får till en bra kombination sv löpning och gym, och äter hälsosam mat.

Jag har tid att träna för att jag väljer det