Jag har känt en stor frustration kring att jag går ner i vikt långsamt. Jag vill att det ska gå mycket snabbare ÖN så här. Det jag gör är att försöka fokusera på att min viktresa är en hel livsstilsförändring och då är det bättre att sakta och inte gå upp igen, än att bara resa i vikt för att två månader sena skena i vikt igen.

Jag har testat alla dieter som finns tror jag, ofta gått ner snabbt men aldrig fått hållbara resultat. Denna gång är det en livsstilsförändring och då får det ta lite mera tid om det nu krävs. Huvudsaken är att jag når mitt mål. Men, då jag är en rastlös person som vill ha allt nu känns det ändå frustrerande. Jag är en allt eller inget-person så vill jag ändå ha tempo i viktnedgången.

Jag förstår att det kan ta tid. Jag accepterar det. Men jag gillar det inte. Men eftersom att denna gång gör jag alltid annorlunda så får jag även låta det ta tid. För det viktigaste av allt är dels att forma min kropp snygg och smal och dels att hålla den vikten för resten av livet.

Oftast äter jag relativt kalorisnålt och med begränsat med kolhydrater. Idag åt jag sushi! Första gången på 4 månader och det smakade helt fantastiskt. Istället för ångest av kolhydraterna ska jag använda dom till att få extra kraft i intervallträning som väntar!