Ett mål är viktigt att ha, dels måste du veta var du siktar och dels måste du veta när du är framme. Utan ett mål är det svårare att fokusera, svårare att hålla riktningen och även svårare att motivera sig. Jag funderade mycket på vad som var mitt mål, förutom att bli smal. Att bli smal är så varken specifikt eller tydligt, utan det kan innebära lite vad som helst. Då blir det svårare att vara målmedveten, och då kommer jag ju inte veta om och när jag har nått mitt mål. Därför satte jag ett väldigt specifikt mål. 50 kg.

Anledningen till att mitt mål är 50 kg är dels för att jag kommer ihåg när jag vägde 57 kg, då var jag 14-15 år och ungefär lika lång som idag. Då tyckte jag att jag var tjock, vilket jag verkligen inte var, men jag önskar en slankare kropp än så. Jag vill ha slanka former, men ändå kvinnliga former. Jag vill inte se tanig och benig ut, men smal. Jag vill inte ha valkar någonstans. Jag tror att min kropp kommer se ut som jag vill när jag väger ca 50 kg. Enligt BMI är 50 kg inom spannet för normalvikt till min längd, vilket är viktigt för jag siktar absolut inte mot undervikt. Spannet för normalvikt till 157 cm är 46-62 kg (18,5-25 i BMI). 50 kg är alltså inte för lite för min längd, vilket många tror. Många, väldigt många, reagerar negativt på min låga målvikt, men jag gissar att det beror på att dom inte tänker på hur kort jag är? Jag är liksom ingen stor tjej, och ska inte heller ha en högt vikt. Och behöver jag säga att mitt nästa stora delmål är 62 kg..!

Jag får många frågor om jag verkligen måste nå 50 kg. Och nej, jag skulle kunna tänka mig att stanna på en tidigare vikt om jag tycker att jag har en fin kropp! Jag är inte så tävlingsinriktad mot mig själv att jag måste väga 50 kg till varje pris. Dock kommer jag ha kvar mitt mål på 50 kg så länge som möjligt, antingen tills jag når det eller tills jag tycker att jag har en riktigt fin kropp som inte bör bli smalare utan bara formas med muskler.

Hittills har jag gått ner 15,3 kg. Jag har 17,2 kg kvar till min målvikt. Det vill jag allra helst nå innan 2018. Det går om jag ökar mitt viktminskningsnitt till 1,22 kg per vecka. Svårt, men inte omöjligt. Det är en av anledningarna till att jag har börjat räkna kalorier igen. Jag vill ha bättre koll på min kost och större kontroll över min viktminskning. Mitt nuvarande viktminskningssnitt är 0,76 kg per vecka, vilket inte är dåligt men inte heller något jag är nöjd med.

Min totala viktminskning är 15,3 kg. Att ha passerat 15 kg känns helt fantastiskt! Min nuvarande (eller ja, i torsdags) vikt är 67,2 kg. Det innebär att jag endast har 5,2 kg kvar till normalvikt! Minns inte ens när jag vägde så lite sist… Kanske 9an? Kanske början av gymnasiet?