Min veckorsnitt sen jag började min livsstilsförändring den 4 maj är – 0,76 kg per vecka. Det är jag inte nöjd med. Jag är visserligen nöjd med att jag har gått ner i vikt varenda vecka sen starten, men jag är inte nöjd med tempot. Mitt mål är att gå ner – 1 kg per vecka, då skulle jag vara nöjd.

Därför har jag funderat och beslut mig för att göra vissa ändringar, främst med min kost. Det är i stort sett omöjligt att träna sig smal om man äter fel. Min första åtgärd blir att börja räkna kalorier igen, under en obestämd tid. Detta ska jag göra för att återigen få kontroll över portionsstorleken då jag har börjat känna igen vissa hetsätningstendenser och svårigheter att känna mättnad (innan det är först). Det handlar alltså inte främst om vad jag äter utan om hur mycket jag äter.

Kalorier in < kalorier ut

Att räkna kalorier är något jag vet funkar, äter man mindre än man förbrukar så går man ner i vikt. Så enkelt är det. Kaloriräkning är lite jobbigt men det ger mig så mycket tillbaka att jag tycker det är värt det. Jag lär mig vad som är en lämplig portionsstorlek (även om det tydligen kan behöva övas på), kaloriinnehåll i mat och näringsvärden. Det kommer jag även ha nytta av när jag nått min målvikt och ska hålla den. Ytterligare en fördel av kaloriräkning är jag jag kan ha bättre kontroll över mitt veckointag. Jag äter gärna snålare på vardagar för att äta lyxigare och kaloririkare på lördagar.

Som min viktkurva ser ut nu så kommer jag nå min målvikt på 50 kg i mars. Det tycker inte jag känns okej. Därför ska jag först se till att få ordning på kosten, begränsa mitt kalorintag och välja rätt mat. Därefter ska jag komma igång med träningen igen. Jag har ju inte tärnat sen i lördags (söndags?) på grund av min förkylning, men det gör att det blir svårare att komma igång igen. Jag ska dock inte göra samma misstag som miljoner gånger förr och aldrig mer komma igång. Kosten ändras och räknas redan från idag och träningen hoppas jag kan komma igång imorgon!

Jag är inte nöjd över min viktkurva utan vill ha den brantare. Jag ska nå mitt mål tidigare än i mars!