Idag började jag äggfasta! Äggfasta, för mig, är att äta endast ägg. Det finns massor av varianter på äggfasta, många lägger tex till fett men jag tycker inte att det känns varken hälsosamt eller fräscht så jag skippar det. Jag tänker äta bara ägg i alla dess former! Min dag kommer att se ut så här de närmaste tre dagarna, därefter kommer jag utvärdera resultat och hur jag mår;

Frukost: 2 ägg
Lunch: 3 ägg
Middag: 2 ägg

Förutom att äta ägg kommer jag dricka massor med vatten för att må bra. Idag började jag min dag med att pressa i en halv citron i en liter vatten som fått ligga och dra i kylen med några skivor ingefära över natten. Citron och ingefära är både fullt med c-vitaminer, boostar immunförsvaret och är dessutom otroligt gott och fräscht!

Jag gör denna äggfasta för att tömma kroppen på vätska och kolhydrater så att jag både kommer känna mig mindre svullen men även låta kroppen ta energi från fettet. Dessutom vill jag kicka igång min förbränning. Jag har väldigt många kg att gå ner och därför gillar jag att göra något sånt här som ger resultat fort, så att jag inte ska ge upp hoppet eller bli uttråkad. Efter mina tre dagar på äggfasta blir det antingen 2 dagar till med äggfasta eller så går jag tillbaka till att äta ca 1000 kcal/dag för att fortsätta gå ner i vikt men må bättre (ifall att min kropp inte klarar denna strikta diet).

Jag vägde mig imorse, dels för att kunna särskilja vilken viktnedgång som beror på min vanliga kostomställning och vad som beror på äggfasta men även för att jag numera gör det varje morgon för att snabbt kunna upptäcka framsteg och motgångar. Vågen visade 79,0 kg! Dvs -0,9 kg sen i lördags! Otroligt roligt och framförallt supermotiverande inför denna strikt äggdiet.

Dagens frukost! Två kokta ägg, lite salt och ett stort glas citron- och ingefärsvatten.